Faalangst autorijden - Rijschool Schulte - Rijlessen in Coevorden en Nieuw-Schoonebeek

Faalangst

Steeds vaker zie je leerlingen die tegen het rijexamen op zien.Men denkt dat een examinator een kandidaat met opzet laat zakken.Dit kan al een vorm van faalangst zijn.

Wat is faalangst?

Faalangst betekent letterlijk: angst om te falen. Je bent bang dat je iets niet kunt, ondanks dat je het goed hebt voorbereid. Je merkt dat je faalangst hebt als je een bepaalde taak moet volbrengen, wanneer je moet presteren en als mensen je gaan beoordelen. Je kunt bijvoorbeeld faalangst krijgen als je moet afrijden voor je rijexamen, een proefwerk op school moet maken, een spreekbeurt of examen moet doen. Je hebt vaak last van trillende handen, hoofdpijn, bonzend hart en rood worden. Het is moeilijk om je te blijven concentreren. Je hebt verschillende soorten faalangst.

Er is passieve faalangst en actieve faalangst. Bij passieve faalangst stel je alles zo veel mogelijk uit en zoek je afleiding. Als je dit doet dan ga je meestal ook falen, omdat je gewoon te laat bent. Ook is er actieve faalangst. Bij actieve faalangst probeer je alles zo goed mogelijk voor te bereiden. Je hebt dan wel last van de normale symptomen, zoals concentratieproblemen. Bij deze soort kun je te perfectionistisch zijn. 

Faalangsexamen: €305,00.

Image
Image

Over Rijschool Schulte

Autorijschool Schulte is een rijschool die kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Goede chauffeurs afleveren is voor ons het belangrijkst. Dit doen we voor de categorie B en BE. Wij doen dit dan ook al meer dan 20 jaar met succes in de zuid-oost hoek van Drenthe.

20220819 092306[1]

Contact

Europaweg 118
7766 AP Nieuw-Schoonebeek

Stationstraat 4
7741 EK Coevorden

Tel: 0524 542392 |
Mobiel: 06 52337526 
info.rijschoolschulte@kpnmail.nl
www.rijschoolschulte.nl

BTW-nr: NL001518053B46

Logo